vardagstro-g3

Programmen som inte bara berör utan också skapar frågor och samtal.

Behovet av familjhem ökar.

Familjen Ardenfors har haft 30 barn hos sig, Anna och Niklas Eliasson började för några år sedan. Här berättar de hur det gått. Sofia Lager Milton, socialtjänsten i Jönköping, förklarar vilka familjer man söker.

Yoga och kristen tro

Det blir allt vanligare med yoga, mindfulness och qigong som träning och avslappning. Är det bara kroppsövningar eller finns religiösa inslag? Teologen Lars Johansson är förvånad över att svensken inte är mer skeptisk.

Kalifatets återkomst Del 1

Terroristexperten Magnus Norell berättar om sin bok ”Kalifatets återkomst” och varför unga människor lockas av att gå ut i strid för IS.

Kalifatets återkomst Del 2

Del 2 i samtalet Terroristexperten Magnus Norell berättar om sin bok ”Kalifatets återkomst” och varför unga människor lockas av att gå ut i strid för IS.

Varför ska man starta nya församlingar i Sverige?

Andreas Nielsen, Jonas Melin,Pelle Hörnmark,Johanna Bode alla är överens. Det behövs nya församlingar i Sverige. Varför är det så viktigt?

Finns det en framtid för den kristna litteraturen?

Författaren Per Ewert och Anders Dahleskog från Libris samtalar med programledare Anders Wisth om varför kristna läser allt färre kristna böcker.

Förföljelsen av kristna i världen

Är förföljelsen mot de kristna just nu den värsta i hela historien? Gäster i studion Sara Bornold, Cornelia Sander och Bo Sander som alla jobbar för Open Doors – som följer utvecklingen av förföljda kristna I världen.

Tillbakablick på Hela kyrkan sjunger

Vardagstro diskuterar tv-succén Hela kyrkan sjunger och vad vi kan göra för att återupprepa den. Programmet leds av Anders Wisth.

Hotade till döden för sin kristna tro

Shino och Shania Gabo får utstå mycket hot och hat för att de konverterat från islam till kristendom. Här berättar de om sin livsresa som både är fascinerande och skrämmande för programledaren Anders Wisth.

Terror och kris – är domedagen snart här?

Fyra kristna ledare samtalar om tidstecken med programledaren Anders Wisth.

Livsstil, sex och gudstro

Är den kristna tron sexfientlig och pryd? I veckans Vardagstro diskuterar programledaren Anders Wisth med en kurator, terapeut, teolog och student om att kyrkan utmanar i synen på sexualitet.

Religionsmix eller dialog?

”Jag blir nedstämd och ledsen när kyrkliga företrädare föreslår att korset ska plockas bort i kyrkorummet” säger prästen Bo Brander. I veckans Vardagstro samtalar Anders Wisth med Dagens opinionsredaktör Elisabeth Sandlund, teologen Jakob Rudolfsson, evangelisten Daniel Viklund och prästen Bo Brander om att vara tillmötesgående mot andra religioner och samtidigt stå för den egna tron.

Varje vecka stänger en kyrka i Sverige – hur vänder vi trenden?

Ska kristna starta nya församlingar? Detta diskuteras av pingstledaren Pelle Hörnmark, Andreas Nielsen, leadpastor i Hillsong, och församlingsplanterarna Johanna Bode och Jonas Melin. Programledare är Anders Wisth.

Är nyanlända muslimer i Sverige ett nytt missionsfält?

Stanley Sjöberg, pastor med lång erfarenhet av dialog med muslimer, samtalar med Anders Wisth om det religionsmöte som uppstår i och med den nya flyktingströmmen till Europa, i nya avsnittet av Vardagstro.

VI VILL ANVÄNDA MEDIA FÖR ATT SPRIDA POSITIVA OCH LIVSBEJAKANDE BUDSKAP!
Vardagstro och TV2020 är varumärken som tillhör föreningen MEDIAHUSETS VÄNNER.
Ansvarig utgivare är Anders Wisth
Föreningen har sitt säte i Stockaryd, Sävsjö Kommun i Jönköpings län.
Adress Besöksadress: Postadress:
Skolgatan 22 Fasanvägen 3
570 02 Stockaryd 570 02 Stockaryd